Om Oss
VisionAir Production är ett bolag verksamt i en ung drönarbransch, som grundades utifrån att vi såg att drönare idag möjliggör stora kostnadsbesparingar, uppnår högre effektivitet och state of the art lösningar med hjälp av AI-teknologi paketerat i en miljövänlig förpackning. 

Anders Toldnes

CEO/Grundare

Anders är civilekonom från BI Norwegian Business School, med 14 års erfarenhet som aktie-, investeringsmäklare i mäklarhus, banker samt för privat investeringsbolag.

Har sedan 2014 varit verksam i flera bolag som CFO/CEO i Norge. Anders flyttade till Sverige 2019 och har här byggt upp konsultverksamhet genom bolaget ESM AB som har bistått en rad starka namn inom Marine, Outdoors och Defence. Fokus har legat på att hjälpa företag med strategier för ökade intäkter och varumärkeskännedom. I detta arbete har omstrukturering och digitalisering alltid varit ett centralt tema. På enklare utvalda projekt ställer han också upp som fotograf. 

Certifiering/drönarkurs: Operatörkurs i specifik kategori, samt  A1/A3 + A2.

Jonathan Rybo

COO / Flygchef

Jonathan Rybo har sin bakgrund från flygets värld där han har mångårig erfarenhet från att flyga Boeing 787 och 737 världen över. Jonathan applicerar nu sin flygträning och erfarenheter på drönarvärlden och bidrar till att VisionAir Production utför uppdragen åt er på ett säkert, tryggt och tillförlitligt sätt väl inom de ramar som tillsynsmyndigheten stipulerat.

Ansvarar på VisionAir Production för säkerheten på marken såväl som i luften. Detta uppnås genom att ha procedurer och standardiserade processer och ha tillgång till tränade och motiverade piloter.

Jonathan är alltid nyfiken på nya användningsområden och möjligheter.

Certifiering/drönarkurs: Operatörkurs i specifik kategori, samt  A1/A3 + A2.

Robin Hille

Drönarepilot

Robin har lång erfarenhet som ställningsbyggare på oljeriggar i Nordsjön men också av bygg- och anläggning på land. Genom sitt ökade intresse för foto har han kommit i kontakt med drönarvärlden och tagit sig an nya utmaningar.

Sedan Januari 2021 kräver de europeiska luftfartsmyndigheterna certifiering för att få framföra drönare och Robin har A1/A3 samt A2 certifikat. Utöver de grundläggande certifieringarna har han certifikat för specifik kategori i enlighet med EU 2019/947, STS-01, PDRA-S01 och SORA, samt operatörkurs i specifik kategori.

Robin har också lärlingsbevis som plastformare med mer än 13 års erfarenhet arbetandes med materialer som komposit, glasfiber, kolfiber, epoxy och stealth militery standard mm. 

Certifiering/drönarkurs: Operatörkurs i specifik kategori, certifikat för specifik kategori i enlighet med EU 2019/947, STS-01, PDRA-S01 och SORA, samt  A1/A3 + A2.

Simon Gustner

CTO

Simon har bakgrund inom business management och investeringsverksamhet. Han har över 5 års erfarenhet som Product Manager på ett större industriföretag i Sverige och har erfarenhet som CTO i bolag under tillväxt.

 B.Sc. från Linköpings Universitet i Maskinteknik. Analytisk och metodisk personlighet med starkt kundfokus i sitt arbete. Nätverkar gärna och uppskattar öppna samtal mellan branschaktörer. Tror starkt på konvergerande teknologier och kombinationen mellan teknik, finans och hållbarhet. 

Simon leder arbetet på VisionAir Production med att integrera nya programvaror, specificera hårdvara, sätta arbetsflöden, och skapa förutsättningar för optimala och säkra flygningar.

Certifiering/drönarkurs: Operatörkurs i specifik kategori, samt  A1/A3 + A2.

 

STYRELSEN

Nicolas Berner Wolf

Ordförande

Civilingenjör i teknisk fysik från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg som arbetat med affärsutveckling, forskning och utveckling samt försäljning.Pim Polesie

ledamot

Serieentreprenör som licensierat i produktivitet vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Lång erfarenhet av styrelsearbete.

Sven-Christian Jörpeland

Ledamot

Petroleumingenjör med 30+ års erfarenhet från operatörs- och serviceföretag inom offshore / onshore branschen.